onsdag 12 september 2018

Onsdagssvep

Trädgården hämtar sig onekligen efter sommarens långa period av torka. Inte minst gräsmattan, som redan har en betydligt frodigare kalufs än på bilden, som togs efter klippningen i lördags. Det får nog bli klippning igen till helgen, om vädret tillåter. 


Oj, vad jag slarvar med växthuset nu. Från att ha vattnat slaviskt varendaste kväll från början av maj till slutet av augusti låter jag tomaterna leva sitt eget liv. En skvätt eller två i veckan blir det bara numera, men tomater blir det ändå.


En "fådd" chiliplanta bär frukt, men de är fortfarande pyttesmå. Dessutom vet jag inte om de ska vara gula eller om man ska vänta tills de blir röda. Jag väntar nog ett tag till och ser. 


På kökstrappan samlar jag oskadad fallfrukt vartefter jag plockar upp dem från gräsmattan. Jag kan inte minnas att vårt gamla äppelträd har producerat så röda äpplen som i år. Och så många! Maken har planer på att göra äppelmos i helgen.


Annars är jag så himla kvällstrött nuförtiden. Det är väl bara att acceptera att det är den tiden på året. Och det är ju faktiskt en riktig fröjd att få krypa ner under täcket med en tidning eller en god bok och bara ligga där och gotta sig en timme eller två. Ikväll får det nog bli en sådan kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!