söndag 16 september 2018

Parasollfot, murgröna och täckbark

Jag tänkte mig en sväng till plantskolan idag, men på vägen dit passade jag även på att stanna på en av säsongens sista utomhusloppisar. Det var en sådan där loppis med visning innan, vilket jag tycker är föredömligt, för då hinner man titta på allt i lugn och ro. Dagens fynd blev en supertung parasollfot i gjutjärn, som jag sedan baxade till bilen helt på egen hand. Jag fick dock hjälp att lyfta lite på kravallstaketet, så att jag kunde knuffa ut den precis där min bil stod. Bra idé, där. 


Sen avverkade jag både Blomsterlandet och Solhaga i Kristianstad. Jag smygklämde lite på en vackert rosa vipphortensia, men höll mig till planen och köpte bara murgröna och täckbark. På eftermiddagen färdigställde jag sedan projektet med att rensa upp kirskål och smultronrevor mellan stammarna i den tidigare orensade halvan av syrenbersån. Jag planterade sedan in murgröna och lade markduk och täckbark ovanpå. 


Den vänstra halvan i bild fixade jag till redan förra året (eller var det förra året igen?), och den har faktiskt hållit sig riktigt bra. Jag täckte även hela slänten med markduk för att hålla nere ogräset, som annars växer upp med tröstlös fart. Framöver tänker jag göra en stensluttning med lite större stenar, eller kanske till och med något som liknar en stenmur, och på marken nedanför ska det bli grus. Det har vi dock inte beställt än.


Så härligt med lite utefix! En dusch först, så kommer jag känna mig redo för en ny arbetsvecka sen. 

1 kommentar:

  1. Så fint! Alltid så inspirerande att kika in till dig och se dina projekt...
    Jamen måndag igen, dags att göra lite nytta!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!