söndag 30 september 2018

Söndagspromenad till skroten

Maken och jag tog oss en liten promenad på förmiddagen idag. Fram och tillbaka till skroten är en lagom lång sträcka hemifrån oss, när man inte vill gå jättelångt men lite lagom sådär. Jag hade faktiskt inte varit på skroten på länge, så det fanns onekligen en hel del nytt att titta på. Jag hittade en fin korg med grönmålad rand, som blev perfekt att fylla med äpplen när jag kom hem.


En fin trälåda med handtag och en gammal kopparljusstake hittade jag också. 


Ljusstaken är tung och vackert ärggrön. Den har redan fått flytta från glasverandan ner till stugan, där den passar jättebra i ett av fönstren. 


Ute på skrotupplaget brukar jag göra de bästa fynden. Där hittar man ofta gamla trälådor, som blir jättefin förvaring när man har såpskurat dem. Jag har flera stycken olika varianter här hemma, som jag har plockat åt mig genom åren. De kostar nästan ingenting, och man kan använda dem till lite allt möjligt, både utomhus och inomhus. Den jag hittade idag har också stänk av det där vackra ärggröna, som jag älskar. 


Jag har ju alltid ett öga på jakt efter sånt som är grönt, och ute på skrotupplaget hittade jag ett grönt järnunderrede med en rostfri ho ovanpå. "Jag tar bort ovandelen och gör ett planteringsbord" var min omedelbara tanke. Den mörkare gröna färgen flagnar ganska rejält, men jag tänker borsta av det som sitter löst så att det ljusgröna kommer fram. 


Det fiffiga med bordet är att både den rostfria hon och det specialsnickrade "träboxen" man sänker ner hon i sitter lösa och går att lyfta av. Om man vill kan man lägga en annan skiva ovanpå underredet, så att man får ett vanligt arbetsbord istället, och undertill kan man lägga brädor och göra en hylla för förvaring. Träboxen kan man ju alltid ha till något annat.


Men snart insåg jag att det är ganska smart att kunna använda den där zinkhon ibland också. Det blir ju perfekt att ha jord i den när man arbetar med omplantering av frösådder och små krukväxter, eller varför inte ha vatten i det när man ska diska ur krukor på hösten. Ett multifunktionellt arbetsbord, med andra ord. Och för bara hundra spänn. Klart jag var tvungen att köpa det!


Ja, att vi fick promenera hem och hämta bilen och KÖRA tillbaka till skroten för att hämta alla mina fynd, det har ni säkert redan räknat ut. Så kan det gå när man är på söndagspromenad med Fröken Grön, haha!

2 kommentarer:

  1. Men åhhh vilket fint bord - och så användbart !!
    Du är drottningen av loppisfynd alla kategorier !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!