lördag 1 september 2018

Uppstammad perukbuske

Jag kunde inte hålla mig ifrån den där halva-priset-rean på Växtmästaren i Osby, utan tog mig en liten avstickare dit efter lunch idag. Tack och lov (hihi!) var det ganska urplockat, men en uppstammad perukbuske stod på trädavdelningen och fullkomligt ropade mitt namn. 


Jag är ju svag för mörkt vinröda bladverk, och perukbusken levererar verkligen på den punkten. Nu vet jag inte om bladen ser ut så här för jämnan, men just det här exemplaret har dessutom mönstrade blad som nästan påminner om kameleontbuskens. 


Den heter 'Royal purple', och om man får tro bilden så kommer den att bli mycket mörkare i bladen. 2-3 meter hög står det på lappen, fast på den där bilden är det ingen uppstammad buske. Blir min ännu högre, tro?


Jag köpte den med en tanke att den skulle passa bra nere vid stugan. Det kan nog bli fint med lite mörkröda blad med den vita putsen i bakgrunden, fast jag tänker inte sätta den precis vid husväggen, utan i hörnet som blir där man viker av till höger. Jag tänker att vi ska försöka rulla dit den där stora stenbumlingen (som grävskopan grävde upp) och placera den där också. Det blir snyggt ihop!


För övrigt har jag hunnit med en snabb runda på marknaden, ett besök på Affari Outlet och lite småpyssel i trädgården, men mer om det en annan dag. 

2 kommentarer:

 1. Uppstammat gillas! Åhh Affari outlet låter livsfarligt ha ha, dom har ju så mycket snyggt!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hrmm, jo det blev en och annan kruka... Men det var ju så billigt! :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!