söndag 7 oktober 2018

Cava och cypresser

Ännu en solig höstdag i "Glesbygd". Jag har haft en lunchdate med en kär väninna på Fröjd i Osby. Vi firade våra födelsedagar (i synnerhet väninnans 50-årsdag) i efterskott med cava, caesarsallad och lite ögonshopping.


När jag kom hem grejade jag om lite vid verandatrappan, där även den sista stackars tynande rosen blev uppgrävd och hamnade på ett annat ställe. Istället ställde jag dit två zinkhinkar med uppstammade cypresser, som jag hoppas håller sig lite fina där över vintern. De är förvisso lite små i omfånget, men det blev ändå trevligt med lite grönt en bit upp på den vitputsade väggen.


Vintergröna växter är inte så populära i alla led, men jag tycker faktiskt det kan vara riktigt trevligt i lagom dos och på rätt ställe. Cypresser finns ju dessutom i olika färger, men jag valde den med lite silvrigare mörkgrön färg. ("Stålblå" stod det på etiketten.) Den känns lite vintrigare än den ljusgröna varianten.


Drömmen vore ju riktiga gedigna gjutjärnsurnor på fot, men i väntan på det så duger mina zinkhinkar. Lyktan är ett av sommarens loppisfynd, och ljuset är ett sådant som tänds på timer. Smart uppfinning, det där. De små pumporna är för övrigt egen odling. Lite skillnad mot de stora, som är "fådda", hihi!


När man kliver ut i gatan med kameran får man välja om man vill ha ett rakt hus eller en rak grind. Så går det när man bor i en backe!


Söndagen avslutade maken och jag sedan med ett rejält bastubad, vilket börjar bli en fin helgtradition nu. Ett bra sätt att sätta punkt för helgen och ladda om inför en ny arbetsvecka. Snart dags att säga hej måndag igen...

1 kommentar:

  1. Hitta unika och personliga posters på www.mirjamdesign.com
    Just nu får du 20% med rabattkoden Instagrams

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!