lördag 6 oktober 2018

En härlig lördag

Det visade sig bli en riktigt härlig dag idag. Jag hade ett uppdämt trädgårdsbehov och har varit ute mer eller mindre hela dagen. Gräsklippning stod på schemat, men först var jag tvungen att samla ihop den sista fallfrukten från gräsmattan på baksidan. Det är helt makalöst vilka mängder frukt vi har fått på trädet i år. 


Nu när de flesta äpplena har trillat av, så behöver inte grenarna stöttas upp längre. Jag tog bort plankorna som maken satte dit tidigare i höst och slängde in dem i ladan. Två cafémöbelgrupper åkte också in där på vinterförvaring. 


Gräsklipparen var kinkig, som vanligt. Maken fick komma och dra igång den, men sen puttrade den på utan problem. Gräset var både långt och ganska fuktigt. Det blev rena rama gröten i uppsamlaren, som jag fick tömma flera gånger. Som vanligt tömde jag den på grannens sida av syrenhäcken, där gräset kommer till användning i täckodling. Vem hade trott att jag skulle börja langa gräs på gamla dar, haha!


Sen pillade jag ner alla mina 50 tulpanlökar i "midsommarrabatten" vid uteplatsen. Jag använde mitt loppisfyndade lökjärn, vilket verkligen gjorde planterandet lätt som en plätt. Jag var duktig och hade i benmjöl i groparna också. Förhoppningsvis kommer det upp fina Apricot Foxx och White Dream här till våren. 


Efter det låg jag en bra stund på alla fyra och krattade upp gräs och ogräs ur grusgången på framsidan. Alla de där gräsfröna jag pillade ner på försommaren, i ett försök att reparera hjulspåren i gräsmattan, tycks ha transporterats hit med regnet. Jag har stört mig på den där grusiga gräsgången länge nu, men nu är det äntligen rensat och klart. 


Nu ömmar det i hela kroppen, som efter ett rejält träningspass, och jag känner mig smått syrechockad. En härlig lördag, helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!