söndag 11 november 2018

Söndagsbastu

Bastubad har blivit en fin liten söndagstradition här hemma. Det känns som om man blir ren både i kropp och själ, och dessutom är det ett finfint sätt att ladda batterierna inför en ny arbetsvecka. Idag var det så grått och rått ute, så vi satte på bastun redan efter 14-kaffet. Eftersom vi inte har någon rullgardin än, och eftersom nästan alla löv har fallit från det insynsskyddande buskaget, sätter vi en skärm framför fönstret på framsidan. 


Mellan bastuomgångarna går vi ut och sätter oss på bänken. Det är så gott att sitta där och kyla av sig när man är varm hela vägen inifrån. Nog vore det fint med snö i vinter, så att man kan gå ut och rulla sig i drivorna.


Inne i stugan är möbleringen fortfarande ganska spartansk, men dagbädden har iallafall fått ytterligare några kuddar; en gulmönstrad och en mossgrön. Dörren in till den lilla skrubben är fortfarande obehandlad, men vi är inne på att behålla den träfärgad men betsa den lite mörkare.


Vi ska också ordna någon form gavel mot den putsade väggen, både i huvudänden och längs långsidan av sängen, men exakt vad har vi inte bestämt oss för än. 


Den lilla skrubben fungerar som omklädningsrum just nu. Knoppbrädan jag hittade på antikmarknaden i augusti har kommit upp på väggen, och det mörkare träet passar verkligen jättefint mot den grågröna väggen. Bra att ha någonstans att hänga badrocken.


Nu väntar en god fisksoppa med purjolök, torsk och kräftstjärtar. Mums filibabba! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!