tisdag 18 december 2018

Ett litet axplock

I söndag rotade jag fram min gamla adventskyrka ur en låda på vinden. Jag målade ju om taket från nagellacksrött till grönt förra året, vilket var en klar förbättring och definitivt gjorde den mer lättplacerad. Jag har tagit bort den ojordade lampsladden och gjort det lätt för mig, genom att stoppa in en vanlig batteridriven ljusslinga istället. Nu står den på det lilla vita bordet i gröna rummet, som en liten extra myspysbelysning. Förra året gjorde jag fint med grön mossa runtomkring den på en silverbricka, men det orkade jag inte i år. 


Har ni sett att det finns kritvita julstjärnor i år? Det fanns det kanske redan förra året, men för mig är det nytt. Man ska vattna julstjärnor med varmljummet vatten, berättade trädgårdsmästaren Linda Schillén på TV i söndags. Det var också nytt för mig, som brukar vara världsmästare på att ta kål på mina innan julhelgen ens har börjat.  


Jag köpte med mig några kvistar eukalyptus hem från blomsteraffären i lördags. De silvriga bladen passar alla tider på året; jag tröttnar visst aldrig på dem. Visst är flugsvampen fin? Den är gjord i trä och kommer från Åhléns. I love flugsvamp!


Well, det där var ett litet axplock från några pyntade hörn här hemma. Tänk, om ungefär en vecka kommer jag redan vara trött på allt och vilja köpa krispiga vårtulpaner, haha!

1 kommentar:

  1. Hei,
    Jeg synes du har pyntet fint. Jeg liker det lyst og enkelt og de hvite julestjernene er jo helt supre.
    Vivi

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!