torsdag 27 december 2018

Grandrama

På julaftons morgon klädde jag om granen. Ja inte hela, men tillräckligt mycket för att kunna byta julgransbelysningen. Ett av ljusen hade nämligen slutat fungera, med resultatet att alla de andra glödlamporna fick extra mycket ström och lyste upp vardagsrummet som vore det tomtens landningsbana. Glödlamporna blev dessutom brännheta, och det kändes inte så säkert att låta det vara så. Det var bara att åka och köpa nytt. Tur att vi bor i just den byn som har Sveriges i särklass mest suveräna järnhandel! Och tur att den håller öppet tidigt på morgonen även om julaftnarna.


Det är inte helt ovanligt att jag kommer hem med något helt nytt julgranspynt inför varje jul. Lådan på vinden blir fullare och fullare... I år köpte jag några pyttesmå gröna kulor i fyra olika former, som till exempel kottar och stjärnor. Shabby fake, som maken skulle ha beskrivit dem, men ganska fina ändå. Jag gillar de tunna vita sidenbanden, som sedan inspirerade mig till att ersätta de röda banden mot vita på alla andra kulor också. Några fina vita sidenband hade jag förvisso inte, men man tager vad man haver.


Bäst gillar jag ändå riktigt gamla glaskulor, vilket jag alltid köper när jag hittar dem på loppis. Det är en speciell lyster i dem, och storleken (som ofta är något mindre än den på nya kulor) passar så bra i en mindre gran. Ofta har de dessutom vackra mönster, som dagens kulor inte har. Jag önskar att jag hade fler. Det ligger fantastiska gamla kulor ute på Tradera, men där brukar det inte bli några loppispriser direkt. 


Några gamla änglar har vi också här och där. Loppisfyndade och ärvda. De fladdrar runt mellan grenarna som små kolibrier och är svåra att fånga på bild.


Idag har jag ännu en helt oplanerad hemmadag. Fast det närmar sig lunch har jag inte kommit ur pyjamasen än, hihi! Vi får väl se hur lång tid jag klarar mig i det här stadiet innan jag blir rastlös. Än så länge får jag säga att det går ganska bra. God fortsättning på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!