lördag 1 december 2018

Hej december!

Och nu är det december, minsann. Vart har alla dagar i höst tagit vägen? Men inte mig emot; idag har jag ju fått ta fram adventsljusstakar och lite annat pynt. Till frukost öppnade jag det första paketet i den fina adventskalendern, som den hemliga tomten lämnade av här tidigare i veckan. Det innehöll två fina små snöflingor i trä, hängandes i ett jutesnöre. Så söta! Jag hängde dem genast på fotogenlampfoten i röda rummet, och där passar de ju riktigt bra. 


Senare på förmiddagen körde maken och jag till stan en sväng. Vi besökte två möbelaffärer, för att börja spana så smått efter en ny soffa (vår stackars Ektorp från IKEA börjar tappa stunsen efter mer än 10 år; vi BOR verkligen i den!), men den här gången hittade vi inte någon som väckte omedelbar kärlek. Däremot hittade vi en adventsstjärna som hade extra hög fot, och som passar som en smäck i det stora fönstret nere i badstugan. Pappersstjärnan som hörde till var egentligen mycket mindre, men jag köpte en större variant på Clas Ohlson, som fyller ut fönstret lite mer. 


Jag älskar att det lyser där nere, när jag står vid diskbänken och tittar ut genom det lilla fönstret! Imorgon ska jag sätta en timer på kontakten, så att den tänds och släcks av sig själv. 


Nu är det lite advent i fönstren även inne i det stora huset, med stakar, stjärnor och så det lilla adventsträdet på glasverandan. I övrigt är det fortfarande inte så pyntat, men nu kan man ju fylla på lite här och där varje dag fram till jul. I love advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!