lördag 15 december 2018

På den sjätte dagen

Och på den sjätte dagen vilade Fröken Grön. Efter en intensiv vecka kändes det extra fint med en sovmorgon imorse. Det fick sätta tonen för resten av dagen, som mest har bestått av lite småpyssel hemmavid. Jag ställde fram min vackra gamla kälke på kökstrappan, och fnissade lite åt det stjärtmönstrade avtrycket på trappan, som uppstod när jag tog bort de gamla träskorna som stod där tidigare. Högtryckstvätten borde visst ha kommit fram för länge sen...


När jag ändå var påklädd och ute, så passade jag på att plocka in några kvarglömda (nja, mer ignorerade) krukor i ladan. Den lilla vinterugglan i mössa och halsduk fick komma ut.


Vår lokala antennservice (tillika granne längre upp i backen) kom och bytte vår disk och digitalbox, som båda började bli lite out of date. Nu har vi fria filmkanaler ett par månader framöver, så jag kan ligga på soffan och päsa hela julen, haha! Fast mest glad är jag över att det inte var jag som behövde klättra upp på den där stegen...


Gjutjärnskrukan som liknar en julgransfot fick flytta över till det gröna bordet vid ladan, för där såg det lite tomt och trist ut. 


Sen gick jag in och värmde händerna i diskbaljan. Och mer än så har det inte blivit idag. Precis en sådan dag som jag behövde. Så skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!