onsdag 5 december 2018

Vinterveranda del 2

Nåväl, vi klämmer väl den vänstra halvan av glasverandan också, så har vi det avklarat. Eller är det här egentligen den högra sidan? Hmm, det beror ju på om man står ute på trappan och tittar in eller om man ser det inifrån hallen och ut. Fotografierna är tagna ur det sistnämnda perspektivet, så vänster får det ju bli. 


Det mesta är egentligen detsamma som året runt: Hästsko ovanför dörren, matta, bord, stol och skomakarlampa. Fast i krukorna i fönstret har pelargonerna ersatts av små enar (som inte är enar, utan den där "fusk-en-sorten"), och på en krok i taket har jag hängt upp en tung grön stormlykta. Bakom bordet skymtar en gammal fuskgran från IKEA. Plastväxter är ju egentligen inte så kul, men på håll ser man inte det.


Skålar med valnötter och röda äpplen är ju världens enklaste adventspynt. Nötterna är till och med återanvända från förra året, haha! Grötskålen i keramik är urgammal och kommer från mina farföräldrars hem. Kanske stod den till och med i något av deras barndomshem. Träljusstakarna (som är från loppis) är INTE tända mer än när det är fotograferingsdags.  


Det är inte ljusen i flaskorna heller, men visst är det ändå lite fint med stearinljus i gamla glasflaskor? Den högsmala vasen hittade vi nere i källaren när vi flyttade in. Glaset i den har sådana där små  munblåsta bubblor i sig, som riktigt gammalt glas brukar ha. 


Den mörkbruna fönsterramen är också ett fynd härifrån huset (fast från ladan), och det gröna korset står också framme året runt. På julen är det julpynt, och på påsken är det påskpynt. Smart med grejer som har dubbla funktioner, hihi!


I julhelgen får glasverandan alltid agera som ett extra kylskåp, i synnerhet för dricka och sånt som tar plats i det vanliga kylskåpet. Jag brukar ställa dryckesflaskor i gamla trälådor, bara för att det ser så himla trevligt ut. Mycket trevligare än papperskassar iallafall.


Där borta vid pardörrarna brukar det stå en liten tomtenisse och värma sig över julen. I år har han inte kommit än, men han dyker nog upp vad det lider. 


Brrr, här ute på verandan vill man inte vara för länge, för det blir rejält kallt efter ett tag. Dags att backa tillbaka in i hallen och dra igen dörren om kylan. 

4 kommentarer:

 1. Så himla fint du har gjort! Vilken julstämning du har skapat🎅

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad roligt att du tycker det! :-)

   Radera
 2. Det är en så kallad bulbvas den höga smala 😊. Din ser ut dom en Gullaskruf eller Eneryda. Alla glasburken gjorde bulbvaser runt 50-70 talet.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!