onsdag 9 januari 2019

Ljusslinga och lite annat

De ljusslingor jag sätter upp i trädgården till advent tenderar att bli sittande till långt fram på vårkanten. Oftast drar jag bara ut sladden och glömmer bort den. Årets (nja, nu är det ju redan förra årets) variant är en lååång slinga virad runt rostornet. Det ser ut som en julgran i formen när det lyser i mörkret. Slingan måste jag nog ändå ta ner innan rosen börjar få blad. Det blir ovanligt tidigt i så fall, hihi!


Nere i stugan lyser adventsstjärnan fortfarande. Mest för att jag är lat och inte orkar ta bort den, men också för att det är så himla mysigt att komma hem när det är mörkt och det lyser där inne. Jag ska nog koppla en vanlig bordslampa på timern sen. Det får väl bli till helgen, när det är tjugondag knut.


Jag fick en fiffig vas av min mamma, när vi var där på juldagen. Det är som en hög plåtburk med ett "galler" högst upp. Tänk så snyggt att stoppa ner blommande grenar där till våren! Forsythia, syrén, äpple, mirabell, olvon, you name it. Jag längtar redan...


Även om man mest drömmer om våren, så är det ju nu man kan fynda julpynt på loppis för inga pengar alls. Som de här fina små ljushållarna i grönmålat gjutjärn. Så himla juliga är de inte för den delen; jag tänker faktiskt använda dem året runt. Man kan väl låtsas att det är gröna vårblommor?


Ser ni förresten att vi har fått lite snö igen? I skrivande stund har det mesta försvunnit igen, men det lär visst vara mer på ingång senare i veckan. Well, ska det ändå vara vinter kan det ju iallafall vara lite ljust. Och det vore faktiskt mysigt att få pulsa lite. Hoppas jag inte får ångra att jag skrev det där sista...

1 kommentar:

 1. Jag har också ljusslingorna kvar , oftast in på vårkanten, då dom nästan alltid göms under snö .
  Ser bara fint ut hos dig.
  Och inte kan jag heller tycka att ljushållarna ser särskilt juliga ut.
  Mer tidlösa och passar året runt. :)
  Ha en fin kväll !

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!