fredag 4 januari 2019

Trädgårdshjärna på högvarv

Det är ändå märkligt hur man är funtad. För bara en vecka sedan var jag fortfarande inne i julbubblan och gick omkring och myste över adventsstakar, julkulor och mossa. Men nu är den känslan som bortblåst, och istället har trädgårdshjärnan vaknat till liv med full kraft. 


Om kvällarna går jag och lägger mig extra tidigt för att hinna bläddra i trädgårdstidningar innan det är dags att släcka lampan, och sen ligger jag där i mörkret och låter hjärnan snurra fritt. Vad kan jag plantera i den där hörnan? Hur ska den nya portalen ner mot stugan se ut? Blir det snyggt om jag gräver en ny rabatt där? Borde vi inte ha fler träd? Kan man göra en hel häck av bara hortensia? Varför har jag inte något marktäckande under den där busken? En del räknar får, men jag planterar rabatter, haha!


Det är ju ändå halva nöjet med att ha trädgård, det där drömmandet man ägnar sig åt under vintermånaderna. Och nog är det makalöst hoppfullt att veta att hela trädgårdssäsongen 2019 ligger orörd och bara väntar. Fast ibland längtar man så att det nästan värker...

3 kommentarer:

  1. Hei,
    Hage er helt fantastisk. Der kan vi drømme oss bort, jobbe hardt og få ting til å vokse. Gleder meg til våren. Flotte bilder du viser.

    Ønsker deg en fin helg.
    Vivi

    SvaraRadera
  2. Så enig med deg. Halve gleden er å planlegge og glede seg til våren kommer.
    God helg!

    Hilsen Tove

    SvaraRadera
  3. Mmmm låter som en mycket bättre sysselsättning än att räkna får :) Jag gör samma sak fast mest när jag går runt ute bland växterna men underbart är det och möjligheterna är oändliga...

    God fortsättning! Carina

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!