lördag 2 februari 2019

Antikt i Lönsboda

Lönsboda är Skånes sista större (nåja) utpost i nordost. Där finns det två antikaffärer mitt i byn, som brukar ha öppet på helgerna. Den ena drivs av byns idrottsförening och den andra av ett kollektiv om 17 olika handlare. Båda butikerna är välsorterade och brukar ha riktigt fina gamla saker. Jag har kommit därifrån med många fina fynd genom åren, som till exempel den gröna kälken på kökstrappan...


... och det charmiga gamla ovanskåpet på väggen i källarfarstun. 


Idag tog vi oss en liten sväng dit efter lunch. Ett grönt solur kändes ju som ett självskrivet köp! Jag hade faktiskt ett annat solur tidigare, men i samband med att vi hade grävskopa i moraset förra vintern, så försvann det. Det satt nämligen fastskruvat  på en avsågad trädstam, som de var tvungna att ta bort. Både soluret och stammen var helt överväxta av förvildad humle, så det där soluret syntes nog inte överhuvudtaget. Alltihop hamnade förmodligen i containern, som sedan forslades bort. Men nu har jag alltså ett nytt. Ett GRÖNT!


Den lilla gröna gubbe kör med rena rama Instagram-poseringen, haha!


Det är förvisso långt till jul, men jag köpte faktiskt ett änglaspel. Det är nog riktigt gammalt, tror jag. Det syns inte så bra på bilden, men själva pinnen som håller upp allt är så vacker i mörkrött trä. Den blir fin i röda rummet nästa jul, men tills dess åker den upp i jullådan (som om jag bara har EN, haha!) på vinden.


Två mil dit och två mil hem blev en alldeles lagom lördagsutflykt. Nu skrotar jag runt hemma resten av dagen.

1 kommentar:

  1. Du är fantastisk på att göra fina loppisfynd !!
    Har också ett grönt solur men jag tror din gubbe är mkt vackrare än min. Har dolt min i en mjölkkruka i rostiga rosenrabatten.
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!