söndag 3 februari 2019

Elegansnejlikor

För ett par veckor sedan köpte jag en rejäl bunt rosa elegansnejlikor i vår lokala mataffär. Är inte det en bortglömd snittblomma ändå? Den smyger sig allt som oftast in som "statist" när man köper buketter, men nog gör den skäl för sitt namn, och nog borde den få spela huvudrollen lite oftare. Tacksamma är de också, eftersom de står sig fina i flera veckor.


Idag delade jag upp buketten och spred istället ut små buketter på flera olika ställen i huset. En av buketterna hamnade i den vita emaljkannan ute i smatten. Det är så trevligt med lite färg där ute, och man ser blommorna både när man går in och ut genom ytterdörren och när man går till kylskåpet för att hämta något. (Och det gör man ju ofta, haha!) Dessutom ser man blommorna inifrån hallen, eftersom dörren ut till smatten alltid står öppen. 


Några kvistar hamnade i två små glasvaser uppe på spiselkransen i gröna rummet. Det är samma vaser som jag hade till juldukningen.


Den gröna plåtbrickan köpte jag när Affari hade outlet i Osby i våras, och de små glaslyktorna kommer från Granit. Är det förresten någon mer än jag som tycker att kvaliteten på IKEA:s värmeljus har blivit sämre? Det går ju nästan inte att tända ljusen längre, utan att veken drunknar i stearinet. Störigt...


Ytterligare ett gäng nejlikor står i farmors gamla porslinskanna på hyllan ovanför spisen. På bilden här nedanför blir det verkligen tydligt att det börjar bli dags att renovera köket, hihi! Ser ni hur löst kaklet sitter? Fast det har det faktiskt gjort ända sedan vi flyttade in, så ett tag till klarar de nog att hänga kvar.  


Och så var snart februaris första helg till ända. Vintern rullar på, får man säga. Inte mig emot; ju snabbare desto bättre.

1 kommentar:

  1. Så vackert! Nejlikor är verkligen underskattade blommor. Särskilt elegansnejlikor kan man ju få hur mycket som helst av att sätta i små vaser. Jättefint och vårligt med den rosa färgen!

    Kram Annica

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!