onsdag 27 februari 2019

Det är frågan

Att förså eller inte förså, det är frågan som uppkommer varje år vid den här tiden. Det är inte alltid jag orkar ge mig på det där, men förra året sådde jag faktiskt mängder av tomater. Allting underlättades ändå av de där behändiga "briketterna", som fungerade både som jord och kruka. Om jag ska förså något i år, kommer jag absolut köpa sådana igen. OM jag ska förså något...



Fast lika tråkigt som det är att hålla på att "dutta" med sina frösådder, lika roligt är det att köpa fröpåsar. Konstigt, det där... Lite som att stå vid lösgodishyllan i mataffären, hehe! Jag har faktiskt redan köpt tre påsar, som ligger och väntar. Krassefrön kan man ju ändå trycka ner direkt i jorden i maj, och zinniafrön brukar också gå att direktså på plats. De sistnämnda ska jag nog ändå förså inomhus i år, så att plantorna kommer igång snabbare och levererar blommor lite tidigare. 


Även om det är ett evigt vattnande under sommaren (i synnerhet förra sommaren!), så glömmer man allt det tråkiga snabbt, den dagen man får stoppa solmogna tomater direkt i munnen. Mmmmmmm! Jag måste nog så lite tomatfrön i år också...


I pallkragarna i köksträdgården brukar jag bara ha sådant som går att så direkt i jorden. Fast så lite som jag hade där förra sommaren, har jag nog aldrig haft förut. Jag kom mig aldrig för att så  någonting överhuvudtaget, för det var ju så himla torrt i jorden redan tidigt på sommaren. Och med tanke på hur himla lite det regnade, så var det nog lika bra. Man hoppas ju ändå att det blir lite mer normalt i år.


En försådd pumpa lyckades jag iallafall dra upp och hålla liv i förra året, fast den blev verkligen ovanligt liten. 


Att förså eller inte förså, det är alltså frågan. Känner jag mig själv rätt, så står jag väl här snart och "duttar"...

1 kommentar:

  1. Ha ha samma visa varje vår! Livsfarligt att kika på fröer och det både köps och beställs hejvilt men sen ska det ju sås också...när jag har tid fattas såjord och har jag såjord hemma har jag inte tid. Märkligt det där :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!