lördag 16 februari 2019

Trädgårdsdag i februari

My goodness, vilken ljuvlig dag vi har haft i "Glesbygd" idag! Förvisso var det minusgrader och frost när vi vaknade, men redan på förmiddagen kom solen, och vid lunchtid visade termometern på 13 grader varmt. Jag stoppade sekatören i fickan, tog ut krattan och hängde sedan i köksträdgården hela eftermiddagen. 


Först gick jag loss på min "fådda" uppstammade benved (för visst är det väl det?), som jag hämtade hos en kollega i november, och som står tillfälligt nergrävd i det som var dahliarabatt i somras. Jag friserade den ganska rejält, för den var både ganska förvildad och tilltufsad av den omilda transporten hem. (Halvt hängandes ut genom bakluckan i flera kvarter, haha!) Vi får se var den hamnar permanent.


Sen krattade jag upp alla löv som låg inne på grusgångarna i köksträdgården. Det jobbet brukar jag inte göra förrän i april, så det kändes verkligen som april när jag stod där och grejade. 


Växthuset har jag inte städat än, men jag plockade ut några krukor som har stått där inne på vinterförvaring. Jag klippte ned en krukad lavendel, och det doftade så himla gott om händerna. Jag kan tänka mig att det kommer dagar då krukorna behöver flytta in i växthuset igen, men nu fick de iallafall lite vatten och sol, om så än bara för en dag. De blev nog glada!


Åh, vilken lycka att få en trädgårdsdag redan i februari! Livet återvänder verkligen på ett kick, när man får vara ute och greja. Och nu är jag syrechockad så det förslår. Jag somnar säkert tidigt ikväll, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!