tisdag 12 mars 2019

Äntligen "Trädgårdstider"!

Ikväll får vi äntligen återse "Trädgårdstider" i rutan; det utan konkurrens allra bästa svenska trädgårdsprogrammet. (Vilket i och för sig kan bero på att det inte direkt finns några andra svenska trädgårdsprogram att jämföra med, hihi!) Inspelningsplatsen är ändrad sedan sist, och nu lär det visst vara en gammal ödegårdsträdgård, som gänget sätter spadarna i. Det ska bli kul att se, och det känns som ett smart drag att spela in under hela förra året och vänta med sändningen till i år. Kanske vi kan hoppas på lite grönska redan i första avsnittet. Fast man undrar ju hur de tacklade torkan senare på säsongen.


Jag gillar förvisso Tareq Taylor, men om jag fick önska, så skulle programmet innehålla mindre (helst ingen) matlagning och betydligt mer trädgårdsarbete. Jag menar, matlagningsprogram finns det ju så gott om på TV ändå. Minns ni förresten att Gustaf och Marie Mandelmann var programledare tillsammans med Pernilla och Tareq under den allra första säsongen 2009? Sverige var nog inte riktigt redo för Mandelmanns då, för de var bara med i en säsong, och sedan såg man inte till dem så mycket i media på typ 8 år. Tänk hur tiderna och attityderna förändras ändå, för nu drömmer ju var och varannan svensk om att byta livsstil, flytta till landet och bli självförsörjande. Som det kan bli. 

4 kommentarer:

  1. Håller fullständigt med dig om att det finns gott om matlagningsprogram på TV ändå. Tareq är en fantastisk människa som förtjänar eget matlagningsprogram (vilket jag tror att han har) men just trädgårdsprogram skall innehålla enbart trädgård eftersom det är så få av dom och vi är så svältfödda. Visst är det konstigt att ingen kanal sänder ett renodlat trädgårdsprogram när vi är så många som är intresserad av trädgård ?
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, med tanke på hur himla trendigt det ändå är med trädgård just nu, så får man ju verkligen säga att det är konstigt!

      Radera
  2. Och jag gillar kopplingen trädgård, odla och laga från landet. Tur vi är olika. Å andra sidan om jag tänker på återkopplingen jag läst på FB så är jag väl en av inte alltför många som gillar programmet men för mig feel good med roliga inslag. Men jag är å andra sidan lite trött på en genomregisserad Monty som har djupare kunskap men ändå inte ger specialkunskapen jag oftast söker. Och den kända svenska trädgårdsprofilen som för nån vecka sen återigen stog och sa flera direkta fel i tv-rutan. Det är inte lätt att få til något perfekt som passar alla :)

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu blir man ju nyfiken på vem det var som stod och sa fel, hihi! Finns ju i och för sig inte så många att välja på. G.S. eller V.S. kanske?

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!