onsdag 13 mars 2019

Narcisser och videkissar

Den här veckan har ju inte direkt bjudit på några vårtemperaturer, men så är det ju nästan alltid i mars. Jag har iallafall införskaffat lite "köpe-vår" i form av en hängsälg och ett gäng narcisser på lök, som jag sedan planterade om i en gammal plåtlåda från skroten. Än så länge har de klarat sig bra även i minusgrader.


- Hej, Fröken Grön! Vilket djur gillar du bäst?
- Videkissar! 😍 


Lådan med narcisser har jag ställt i den gamla träskottkärran på framsidan. (Ljungplantorna jag hade där tidigare hade förvandlats till eterneller för länge sedan...) Hängsälgen står i en zinkhink nedanför kökstrappan än så länge, men senare i vår får den nog flytta någon annanstans. Det är väldans praktiskt med flyttbara träd.


Och vad säger vi då om den nya säsongen av "Trädgårdstider"? Jag blev lite förvånad över att det "nya" stället påminner så mycket om det gamla. För visst var väl grundförutsättningarna ganska liknande på det förra stället? Det hade varit roligare att se dem ta sig an en annan typ av trädgård den här gången. En vintergrön villaträdgård från 70-talet kanske, eller varför inte vid ett helt nybyggt hus? Fast givetvis tittar jag vidare ändå. Och när Tareq lagar mat kan jag ju alltid passa på att gå på toaletten, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!