onsdag 27 mars 2019

Går det ens att välja?

"Vilken är din absoluta favoritblomma?" undrade en trädgårdsintresserad kollega på jobbet idag. "Säg vilken du tycker är allra vackrast. Och du får bara välja EN!" Beslutsångesten började redan innan hon hade avslutat den sista meningen. Bara EN?!! När man älskar så många?!! Går det ens att välja?!! Det är ju värre än i filmen "Sophie's Choice", där Meryl Streep tvingas välja mellan sina barn! (Nja, nästan iallafall...) Utan längre betänketid blev mitt spontana svar "magnolia". Och när jag faktiskt hade hunnit tänka en stund, så var svaret fortfarande detsamma.


När vi ändå var inne på favoriter passade jag på att visa min kollega bilder på förra årets klara favorit när det gäller sommarblommor: Rosa svartöga. Så himla fin och blommande hela sommaren igenom! Hoppas, hoppas att jag hittar den i sommar igen. 


Sen utmanade jag mina hjärnceller rejält genom att försöka tänka ut vilken blommande perenn jag skulle välja, om man bara fick ha EN enda sort i rabatterna. Jag tyckte jag var smart som svarade "näva", för den finns ju i så många olika färger och höjder att man faktiskt nästan inte behöver något annat. En hel rabatt med bara 'Rozeanne' hade man ju faktiskt också kunnat leva med. 


Sen vaknade vi ur vårt tankeexperiment och återvände till verkligheten. Puh! Tack och lov för att man inte behöver göra så dramatiska val på riktigt, hihi!

1 kommentar:

  1. Jag hade också haft svårt att välja en favorit blomma. Men jag hade nog valt Dahlia finns också väldigt många fina sorter. Ha en fortsatt trevlig vecka kram från Nina

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!