måndag 1 april 2019

April, april!

Har ni blivit lurade idag? Själv drog jag visst ett aprilskämt redan för en månad sedan, då jag skrev i ett inlägg att jag minsann skulle strunta i det där med försådd i år. Undra om jag trodde på det där själv, egentligen? Igår stod jag nämligen i köket och duttade ner fyra olika sorters tomatfrön i odlingsbriketter. Odling på det sättet är ju ganska nim ändå. 


Årets tomater blir sålunda körsbärstomaterna 'Baby Boomer' och  'Sungold' och plommontomaterna 'Romello' och 'Yellow Submarine'. (Den sistnämnda är dessutom "egoistisk", som pojken i TV-reklamen säger.)  Jag färgkodade briketterna med tandpetare doppade i dekorlasyr i olika färger, så att jag snabbt kan se vad som är vad. Går allt vägen blir det 35 plantor längre fram i vår.


När tomaterna var avverkade hade jag massor med briketter kvar, så jag passade på att pilla ner lite zinniafrön också. Sorten heter 'Sunbow purple' och är en helt ny bekantskap för mig. Kan man ens förså sådana i briketter? Det återstår att se. Om inte annat har jag 2/3 av påsen kvar, som jag kan direktså ute bara det blir tillräckligt varmt. Men så kallt som det har varit idag (-4,5 grader imorse), så lär det ju dröja ett tag...

1 kommentar:

  1. Klart man inte kan motstå fröer :) Men i år ligger jag lite lågt, man ska hinna med allt också...men tomater är ett måste! Alltid!
    Ha en fortsatt solig vecka nu...
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!