torsdag 25 april 2019

Grönare toner

Det händer saker i trädgården för varje dag som går nu. Sedan bilderna i det här inlägget togs för bara tre dagar sen, har träd och buskar redan övergått i grönare toner. Forsythian är fortfarande guldgul, men börjar bli helt överblommad. 


"Spöket" där uppe på gräsmattan är min lilla magnolia, som har börjat blomma långt före första maj i år. Fiberduken åkte på för att skydda knopparna mot frost, och sen fick den sitta kvar för att skydda blommorna mot den gassande solen. Det hjälpte tyvärr inte så mycket, för kronbladen är ändå ganska bruna i kanterna. 


På uteplatsen står saker mest lite huller om buller än så länge, men jag fantiserar redan om alla härliga sommarblommor som ska få stå i krukor här. Jag håller också tummarna för att sommaren 2019 blir året då ett nytt bord kommer på plats. Det gamla är verkligen hur rangligt som helst numera.


Gräsmattan, som kördes upp rejält av grävskopan förra året, ser fortfarande tradig ut. I synnerhet nu, när det är så himla torrt och dammigt. Nere framför stugan spelar det mu ingen roll, för där ska vi lägga grus, men på södersidan och framsidan av huset får vi nog fundera över hur vi ska snygga till det på enklast möjliga sätt. 


Imorgon ska det visst bli 24 grader och strålande sol i vår del av Skåne. På lördag ska det däremot komma närmare 30 mm regn, vilket verkligen är välbehövligt. Man hade ju dock kunnat önska att vädergudarna hade bytt dagarna och gjort tvärtom...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!