måndag 29 april 2019

Hej måndag!

Efter påskledighet och 50-årskalas har vi levt lite grann i högar här hemma. Först igår tog jag en runda i stugan och samlade ihop allt påskpynt i en korg. Bunten med påskris blir lite större för varje år som går. Jag sätter ut den precis som den är i ladan och tar fram den igen nästa år. Eftersom maken är allergisk brukar vi ändå inte sätta riset i vatten, så det går utmärkt att re-cycla de torkade kvistarna. I de stora påskäggen hade vi godis och snacks på kalaset. De var fulla då, men är helt tomma nu. Det kan hända att jag har varit tvungen att äta upp en och annan bortglömd karamell efteråt... Men jag har faktiskt fått hjälp av grannbarnen också, hihi!


Igår samlade jag också ihop det som fortfarande var fint i alla vackra buketter, som maken fick. Ranunkel, poppel och lite annat får hänga med någon dag till. Mängder av citroner har vi också. De och ett paket salt kom som tillbehör till en drickbar present. Kan ni gissa vad?


I verandafönstret har min lilla samling gamla gröna flaskor utökats med de två till höger. Dem hittade jag under ett snabbt besök på Lions loppis i Tyringe i lördags. Jag har inte haft någon tanke kring att det faktiskt skulle bli en samling, men har man mer än tre av något, så kan man väl nästan säga att det är det. 


Och hur har det då gått med mina stackars frösådder, som jag glömde bort ute på den bastuvarma glasverandan? Well, efter en rejäl första-hjälpen-insats verkar det faktiskt som att de flesta har hämtat sig lite grann. Zinniorna ska jag nog toppa lite grann, så att de inte blir så långa och rangliga, utan grenar sig istället. 


Idag återvände både solen och försommartemperaturerna till "Glesbygd", men den största lyckan är ändå att regnmätaren visar på över 30 millimeter efter helgens regnande. Nu händer det grejer i trädgården, vill jag lova! Jag håller tummarna för en utefixardag på onsdag.

1 kommentar:

  1. Toppa zinnia? Dagens bästa trädgårdstips! Första gången jag sår dem i år och funderade på det här med gängliga plantor. Nu ska här toppas! Tack från Anna

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!