söndag 28 april 2019

28 millimeter

Det har fortsatt att regna, både under natten och sedan hela dagen idag. Jag klafsade just ut en sväng i mina badskor för att läsa av regnmätaren, och den visade på 28 mm. Vilken fröjd! Och det regnar fortfarande! I bakgrunden börjar magnolian tappa sina blad. Underbart är alltid så kort... 


Den gamla gjutjärnshon på hörnan vid källartrappan var helt torrlagd i förrgår. Hade det inte varit för att den har två borrade hål högt upp i bakkant, så hade den alldeles säkert svämmat över bredden nu. Med tanke på förra sommarens torka, borde man kanske ordna någon slags regntunna och samla regnvatten medan det finns. På nätet har jag sett varianter med tappkran, så att man kan fylla vattenkannan på ett smidigt sätt. På baksidan av stugan kanske det kan bli något sådant. 


Runt gårdspumpen börjar syrenerna bli gröna. Snart kommer man nästan inte se ner till badstugan i moraset. På bilden här nedanför skymtar man makens vindflöjeln igen. Jag tycker att den passar så himla fint där uppe i nocken, och den snurrar verkligen runt beroende på varifrån vinden kommer. Idag blåser det inte så mycket alls, men flöjeln har haft den goda smaken att stanna med årtalet vänt åt "rätt håll", hihi!


Längs husgrunden på baksidan blommar bergenian nu. Bladen är kanske inte de vackraste man har sett, men blommorna är så vackra. Nästan som rosa hyacinter i form och färg. 


Så har vi ännu en kort arbetsvecka framför oss; den här gången med en ledig dag mitt i veckan. Lite trädgårdsväder då vore ju ändå inte så dumt. Fast blir det tråkigt väder kan jag ju alltid ta mig an växthuset, som står som jag lämnade det i höstas med gamla tomatplantor och allt. Fast med skurborste och vattenslang brukar det ändå gå rätt snabbt att fixa till där inne. Så får det bli. 

1 kommentar:

  1. Kan bara utbrista i ett GRATTIS till regnet. Här går jag och väntar och väntar men solen den skiner från en klarblå himmel. Magnoliorna verkar ha blommat över väldigt snabbt den här våren. Idag gick vi förbi en som släppt massor av blad på gångvägen där vi gick. Tycker det bara var ett par dagar sedan den slog ut.

    Ha en bra kommande vecka!
    /Anita

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!