lördag 27 april 2019

Regn och torka

Så faller det äntligen ett vårregn över "Glesbygd". Förvisso inte så mycket som jag hade hoppats på (än iallafall), men tillräckligt för att dämpa den dammiga känslan i luften och tillräckligt mycket för att få växtligheten att sträcka på sig. Jag håller tummarna för att det kommer ytterligare ett par millimeter i natt, så att trädgården får sig en rejäl rotblöta.


Det är inte bara utomhus växtligheten har drabbats hårt av torka. Strax efter frukosten imorse kom jag nämligen på att mina stackars frösådder inte hade fått vatten på flera dagar. Till råga på allt elände har brickan med alla briketter hamnat ute på glasverandan, där det verkligen blir supervarmt när solen skiner. De små tomatplantorna såg allt annat än glada ut, kan jag säga... Efter en snabb räddningsauktion tror jag dock att några av dem kommer att återhämta sig, men långtifrån alla. Så kan det gå. Men man kan ju köpa färdiga plantor också.

2 kommentarer:

 1. Ja, nu vill vi verkligen ha regn! Här i norduppland är det också väldigt torrt och eldningsförbud inför valborgshelgen... Vi får köra regndansen och hoppas på det bästa... ;)
  Kram
  Annica

  SvaraRadera
 2. Det kom 3 regnstänk här på ön i natt...det räckte inte långt! Hoppas på lite mer vårregn framöver :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!