torsdag 4 april 2019

Rakt in i våren

Vid halv femtiden klev jag ut från jobbet och rakt in i våren. Ja, det kändes bokstavligt talat så, för helt plötsligt var det riktigt ljummet och skönt i luften. Och solsken på det. Man kan ju bli lycklig för mindre! Efter att ha hoppat av bussen hemma i byn, älgade jag raka spåret till byns finaste lilla blomsteraffär och fyllde en papperskasse full med godsaker att sätta på trappan. Det blev som en liten aurikelteater där på den gröna stegen, fast med penséer och påskliljor. 


Att plantera penséer en och en i små krukor är ju egentligen att tigga om trubbel med torka, men ibland får man offra det praktiska för det estetiska. Det är ju så himla fint! Jag kunde inte bestämma vilken färg jag gillade bäst, så jag köpte en av varje. 


Grön mossa hade jag kvar i en påse i ladan sedan i julas. Jag blötte upp den snabbt i en hink, så blev den som ny igen. I love grön mossa i mina vårarrangemang! (Det underlättar att låtsas att hela gräsmattan på baksidan är ett enda stort vårarrangemang...) Det vette hundan om inte de blåa penséerna är vackrast, ändå. 


Små påskliljor klarar att bo tajt, för de har ju redan allt de behöver i löken. 


Ärggröna fat kan man inte få för många av. Jag brukar köpa det när det är outlet på Affari i Osby, för då brukar de bara kosta ett par kronor. Om ni tittar på bilderna lite högre upp, ser ni flera sådana små fat under krukorna med penséer. Låter man dem stå ute i ur och skur så blir de rostiga, och det är ju fint det också. 


Det får bli en sväng med högtryckstvätten här ute på trappan någon av de kommande helgerna, för det blir alltid så alggrönt på betongen över vintern. Men i vanlig ordning pyntar jag INNAN jag städar. Att vänta är inte direkt ett verb man kan förknippa med Fröken Grön...


Imorgon ska jag på konferens i Malmö hela dagen, och på kvällen hänger jag med mina två väninnor på after work. Om det inte blir något blogginlägg då, så vet ni varför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!