lördag 6 april 2019

Hel utedag

Men åh, vilken ljuvlig vårdag vi har haft i "Glesbygd" idag! Förvisso lite kallt i vindarna, men på södersidan i trädgården, där jag har härjat mer eller mindre hela dagen, har det nästan känts som försommar. Titta, som gräset växer och frodas runt uteplatsen! Titta inte så mycket på den fula uppkörda delen till höger...


Jag klippte ner gamla perenner, rensade ogräs och gödslade. I år tror jag solcellsfontänen ska få bo i kopparbaljan vid uteplatsen, så att man kan njuta av det porlande ljudet när man sitter och fikar. Jag stoppade ner den där idag, och den funkar hur bra som helst trots att den numera har flera år på nacken och trots att pumpen börjar se gammal och ingrodd ut. Tulpanlökarna jag pillade ner i höstas är på väg upp, och till vänster i bakgrunden skymtar min knoppiga magnolia. 


Sedan flera år tillbaka har jag haft ett litet alpvideträd i en kruka, men nu fick det komma ner i jorden på högerhörnan av södersidan. Det blev riktigt fint med lite höjd där. Buxbomen ser nästan nyfriserad ut, men det är den inte. I övrigt är det lavendel i framkant och kantnepeta på sidorna i den här rabatten. I den tomma ytan ska jag nog pilla ner en påse fjädervallmofrön, som jag hittade i mina gömmor. 


Mitt på södersidan växer mitt lilla persikoträd, som förvisso har etablerat sig och blivit lite grövre, men som inte har växt speciellt mycket på höjden på alla år det har stått där. Det får vara kvar ändå, för det är så ljuvligt när det blommar, och det brukar faktiskt bli persikor på det. Den gröna grinden fyller ingen som helst funktion mer än att den utgör en trevlig färgklick mot den gråa husgrunden. När det blir grönare i rabatten kan den få flytta någon annanstans. 


Penny Lane-rosen på den vänstra sidan skulle nog må bra av att klippas ner och få börja om från början, men jag ska vänta och se hur den blir under sommaren. Den får stöd av en grönmålad gardinstång delad i två delar. (DIY-tips!) I bakgrunden blommar påskliljorna i den gamla skottkärran. 


Imorgon ska det visst bli 18 grader varmt här. Hurra, säger jag! Ännu en trädgårdsdag att se fram emot. Då ska jag nog jobba mig runt huset och ta rabatterna på framsidan också. Ikväll somnar jag garanterat ovaggad av syrechocken.

1 kommentar:

  1. Åh så juvligt det låter. Ser helt fantastiskt ut. Längtar här efter lite grönt. Här på gränsen mellan Värmland och Dalarna finns ännu snö kvar. Såg lite tussilago i vägrenen nu i veckan 😃 ha en fortsatt trevlig helg kram från Nina

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!