söndag 7 april 2019

Fortsatt vårstök

Det har inte varit riktigt lika soligt i "Glesbygd" idag, men faktiskt varmare än igår. Jag har varit ute i trädgården hela dagen och fortsatt mitt vårstök. Jag tömde uteplatsen på gamla krukor, tog bort ett av borden som stod där och sopade av stensättningen med piasavakvast. Det gröna mellan stenarna hade många kanske försökt kratsa bort, men jag gillar att det ser lite gammalt och mossbelupet ut, och när det väl blir varmare ute på riktigt, torkar mossan säkert ut ändå. Tanken är att den svarta parasollfoten ska få stå under bordet, så att parasollet står stadigare, men det får bli senare. 


Sen kunde jag naturligtvis inte låta bli att "fiffa" till det lite. Jag planterade min nya hängsälg i en stor zinktunna med öron, och ett silvrigt litet barrträd från julen hamnade också i en zinkhink här. Den vita gjutjärnställningen som jag köpte i Ängelholm passade fint här.


I den låga zinkbaljan hade jag kärleksört redan förra året, och det kommer redan nytt grönt.  Egentligen var det bara en tillfällig lösning i väntan på utplantering, men det var så himla fint när de blommade så de får nog bli kvar där i år med. Marschallhållare, rostig gammal lykta, granitkloten och träklubborna har stått här hela vintern och fick förnyat förtroende. 


Sen städade jag upp i rabatterna på framsidan. Just nu är det mest lökväxter som bidrar med grönska, men både klätterhortensian och de två olika klätterrosorna är redan på gång. Det ljusgröna är en liten rhododendron, som aldrig riktigt har trivts här. Det är nog för soligt för den, helt enkelt. Kanske sommaren 2019 blir året då den äntligen får flytta någon annanstans. Den har en liten kompis på andra sidan glasverandan, som är lika liten den. 


Det kommer mängder av självsådda stockrosor i den här rabatten i år! Jag grävde upp några och flyttade dem till södersidan. Törs man hoppas på blommor redan i år, månntro? Vilken dröm om det blir så. Stockrosor vill man ju ha mot ett vitputsat gammalt hus!


Nunneörten blommar redan för fullt. Jag brukar gräva upp tuvor ur gräsmattan och flytta dem hit. Det är ju fint med mycket av samma sort på samma ställe, och just den här rosa varianten tycker jag är så himla fin. Och där mittemellan sticker pionknopparna upp!


Vädret tajmade verkligen de lediga dagarna alldeles förträffligt, för redan imorgon blir det kallare igen. Det är visst minusgrader att vänta om nätterna under veckan, så det är nog ändå bra att man inte har gått helt bananas med blommor i kruka och sånt. Men nog är man himla sugen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!