måndag 8 april 2019

Sagoträd

Nu blommar det gamla mirabellträdet allra längst ner i moraset för fullt. Det är så vackert att man nästan trillar baklänges. Rena rama sagoträdet! 


Först tänkte jag att det var ovanligt tidigt, men när jag scrollar bakåt i bloggen inser jag att blomningen har varierat i tid genom åren. 2016 blommade det den 10 april och 2011 den 29 april. Med tanke på hur mild vinter vi ändå har haft i Skåne, så är det kanske inte så konstigt att det blommar tidigt i år. 


Det som jag betraktar som ETT träd är nog egentligen flera, som har växt samman genom åren. Det har nämligen flera stammar, som tillsammans bildar en enda krona. 


Den smalare stammen mitt i bild (nedan) tillhör också ett mirabellträd. När vi flyttade hit fanns inte det där trädet alls, men på bara 11 år har det stuckit iväg i höjd och blivit jättehögt. Jag skulle vilja klippa ner kronan, så att den blev lägre och tätare. Det borde man väl kunna göra? Frågan är bara hur vi ska nå...


Övriga fruktträd verkar ha ett bra tag kvar innan de blommar, och tur är väl det, för nu ska det bli minusgrader ett par nätter igen. Hur det går med mirabellerna då, återstår att se. Det går ju inte så mycket att göra något åt, men däremot ska jag nog försöka vira in min knoppiga lilla magnolia i fiberduk innan det blir mörkt. Om knopparna på den frös bort, vore det ju katastrof.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!