måndag 27 maj 2019

Biologisk mångfald

Nere i moraset händer det grejer i år. Som vanligt växer det upp en djungel av otuktad grönska där nere, men skillnaden mot tidigare är att vi har fått en äng av ljuvligt rosalila blommor, vilket vi aldrig har haft förut. Kombinationen grävskopa och torka satte visst fart på saker i underjorden! Nu vill man ju inte ta bort någonting, för det ser verkligen ut som en dröm där nere.


Den här veckan blommar också hagtornsbusken, som numera är ett helt hagtornsträd. Vi borde ta ner det lite grann på höjden, eftersom det mer eller mindre växer ihop med mirabellen, men det är ju så himla fint att de två inte blommar samtidigt. Däremot tänker jag alldeles bestämt ta bort den döda "pinnen" lite till höger om mitten av bilden här nedanför. Det är skelettet av en silverbuske, som inte alls gillade läget förra sommaren. De lågväxande 'Little Princess'-spireorna verkar däremot klara nästan vad som helst. Tacksammare buskar får man leta efter. Jag använder dem som kantväxt på flera ställen i trädgården, och de är fina både när de blommar och när de bara är gröna och frodiga.


Med undantag för den del som ligger närmast stugan, får moraset alltså förbli otuktat i sommar. Vi kan ju säga att det är en helt planerad vildmark, med syfte att gynna den biologiska mångfalden. Därmed sparar vi oss en massa jobb på semestern. Efterrekonstruktioner är ju väldigt praktiska, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!