tisdag 21 maj 2019

På hyllan

Det händer faktiskt att jag sitter stilla i min trädgård. Iallafall ett par minuter då och då, hihi! Då hamnar jag oftast här, i däckstolen vid gårdspumpen, med en kopp kaffe och en tidning eller en bra bok. Här sitter man som på en liten "hylla", som sticker ut ovanför bastustugan och moraset. De många olika nivåskillnaderna är faktiskt en av de saker jag gillar bäst med vår tomt. 


Ett litet terracotta-stilleben gör sig fint mot stenarna och de marktäckande blommorna, och gyllenlacken blommar och blommar i sin kruka. Längs kanten växer vitblommande ädelsyrener i vinkel. Jag borde klippa dem så att det blir lite tätare, men det får nog vänta till hösten. 


Det lummiga gröna till höger på bilden är klätterrosen 'Rosenholm', som ligger frodig och fin längs marken i väntan på en portal att få klättra på. Förra året blommade den så fint där den låg, så det verkar inte direkt gå någon större nöd på den. Jag kan ju alltid låtsas att det är en marktäckare, hihi!


Vi har haft ännu en riktigt varm och kvalmig dag i Skåne, men nu ser det ut att dra ihop sig till regn. Det vore faktiskt riktigt skönt med något som rensade upp luften lite. Sol på dagarna och regn på nätterna är ju ett ultimat väderupplägg för oss trädgårdsnördar, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!