måndag 20 maj 2019

Småbord igen

Med sommarvärmen igår kom också lusten att börja sommarpynta på riktigt. På hörnan vid källartrappan står en gammal träpall med höga ben, som får tjäna som bord. Det blir en lagom stor avställningsyta för några krukor. Ser ni förresten vilken underbart ojämn stengrund huset är byggt på? Nästan det charmigaste med hela huset! De fina murade "knutarna" gjordes när huset putsades om sommaren 2008; ytterligare en detalj som jag älskar med vårt hus. 


I korgen växer en rosa rosenskära, som förhoppningsvis kommer att täcka det fula "elskåpet" om ett par veckor. Den har sällskap av en rosa krysantemum och någon luden silvrig grej, som jag inte minns vad den heter. Den gamla skåpsluckan bidrar inte med något annat än att den utgör en fin bakgrund mot den tomma väggen. 


På södersidan finns det en liten plattsatt yta, där det tidigare stod en bänk. Den där bänken (som är ommålad hundra gånger och inte alls var gjord för utomhusbruk) brakade sönder och samman igår, så nu ställde jag dit mitt loppisfyndade symaskinsunderrede istället. Ovanpå det får ett gammalt bakbord agera bordsskiva. Grusnejlika och ännu en rosenskära står här så länge, och så några övervintrade krukor med lavendel och hortensia från växthuset. Undertill står någon slags stenpartiväxt, som har övervintrat ute och ser lite lagom ledsen ut. Men den blommar fint!


Hur många småbord med pryttlar på kan man ha runt ett litet hus, egentligen? Många uppenbarligen. Iallafall om ni frågar Fröken Grön.  Hon har TRE stycken, hihi!

1 kommentar:

  1. Små bord kan man aldrig få för många av. Symaskinsbordet helt underbart.
    Ha det gott
    Kulturtanten

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!