lördag 25 maj 2019

Parkkänsla för en stund

Vi hämtade gräsklipparen på verkstan imorse, och när solen kikade fram efter lunch tog jag mig en liten gräsklipparrunda. Det gick som smort, och det kändes som om jobbet tog kortare tid än vanligt. Så makalöst prydlig trädgården alltid känns, när gräset är nyklippt. Nästan lite parkkänsla, om än bara för en stund.


Fast några gräsperfektionister är vi verkligen inte. Mossa och maskrosor växer hejdlöst, och på flera ställen finns det både kala fläckar och stora stråk av högväxande ogräs, som vi får fixa till på sikt. Vi har avvaktat lite, eftersom vi fortfarande förmodligen behöver ta hjälp av maskiner igen, för att fixa till marken runt stugan. Det vore ju dumt att så nytt gräs och sedan köra upp det direkt igen. 


Runt uteplatsen är marken under gräset fortfarande lite knölig sedan grävningen 2017. Vi skulle nog behöva toppdressa och jämna till det lite grann, men det får också bli ett framtidsprojekt. Dessutom kan det mycket väl hända att jag gräver ut rabatterna ännu mer, och då ryker ju gräset ändå. 


När jag var klar med gräsklippningen skar jag rabattkanterna runt huset med min superbraiga kantskärare från Biltema (billig men förträfflig), och sedan rensade jag upp i rundeln runt snöbollsbusken. Det var välbehövligt, kan jag säga. Lönnen är självsådd och ska också bort, men jag orkade inte gå och hämta sekatören, hihi!


För ett par år sen planterade jag en alpklematis, som får klättra upp längs buskens stammar. Den blommar nu och är verkligen ljuvlig! Snart slår också buskens egna blommor ut, vilket verkligen är en av de stora höjdpunkterna under trädgårdsåret på Solhäll. 


Det har varit riktigt skönt trädgårdsväder idag, med sol och lite vind och temperaturer runt 17 grader. Jag var ute och pysslade ända till 18-snåret, och hade det inte varit för att jag blev hungrig, så hade jag säkert varit ute ännu längre. Imorgon ska det bara bli 10-13 grader och lite regn, men det gör inte så mycket, för jag ska vara valförrättare i samband med EU-valet och vara inomhus nästan hela dagen och kvällen. Ni glömmer väl inte att gå och rösta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!