torsdag 27 juni 2019

Hemester

På något sätt känns det som att man förväntas vilja åka bort på sommaren. Som att det inte räknas som riktig semester om man inte har minst en utlandsresa inplanerad, eller tänker segla en vecka i Stockholms skärgård eller hyra en stuga på Gotland. Folk tittar alltid lite medlidsamt på en, när man säger att man bara ska vara hemma. Som om det vore något ledsamt. Som om det vore något tråkigt.


Själv tycker jag att det är lite ledsamt att folk längtar bort hela tiden. Den bästa semestern för mig är ju att veta att jag ska få vara hemma fem veckor i rad. Vakna på morgonen och bestämma vad jag ska göra eller inte göra den dagen. Pyssla i min trädgård. Ligga i min solstol. Läsa mina böcker. Greja i mitt hus. Sova i min egen säng. Möjligtvis åka på en utflykt, men helst komma hem igen samma dag. För visst måste den riktiga meningen med livet vara att bygga ett hem där man faktiskt vill vara? Ett hem att längta till och inte ifrån? Jag längtar oftast hem innan jag ens har åkt, hihi! För mig är "hemester" det absolut bästa sättet att ha semester.

8 kommentarer:

 1. Amen! Håller fullkomligt med dig. Man förväntas liksom säga: 'jag ska "bara" vara hemma i sommar' som om det vore det värsta tänkbara. Men är det inte bra mycket sorgligare att vilja bort så fort man är ledig? Man tillbringar ju redan en massa tid borta när man jobbar. Nej fler skulle våga vara stolta och nöjda med att BARA vara hemma.
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis så tänker jag också!
   Hoppas du får en skön sommar, Karin!

   Radera
 2. Håller med dig till 110 procent! När själen har tid att hinna med kroppen måste helt klart vara den ultimata återhämtningen. Hurra för hemmasemestern!

  Kramar från Eva-Mari, numer med ständig semester.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ständig semester låter ljuvligt ändå!
   Sommarkram till dig!

   Radera
 3. Håller också med, Hemester är bäst!
  Kram GUnilla/hemmakatt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir så inspirerad av alla härliga trädgårdsbilder på din blogg, Gunilla!
   Jag läser dem varje dag på bussen, men är urusel på att kommentera, eftersom jag läser på mobilen.
   Önskar dig en skön sommar!

   Radera
 4. Håller med! Det känns som om man blir stressad av att höra om alla andras resplaner, när man själv inte har planerat någonting. Sitta på altanen, läsa en bok, strosa i trädgården, träffa vänner, få besök av barnbarn... ta dagen som den kommer. Och framför allt: slippa passa tider! Hoppas du får en ljuvlig hemester! :) Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma till dig, Carin! Tack för att du tar tid av din semester att titta in här!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!