torsdag 6 juni 2019

Solnäs gård

Nationaldagen har jag firat tillsammans med mina två bästisar från Malmö. Vi brukar ju alltid fira varandras födelsedagar med en hemlig utflykt, och idag var det dags att fira en av tjejerna, som fyllde år redan för en månad sedan. Den första anhalten (av två) blev Solnäs gård i Fjelie, utanför Lund. Där har Kiviks Musteri en liten "filial" med fruktodlingar, gårdsbutik och café, och där finns också en fin liten trädgårdsbutik. Det har varit årets hittills varmaste dag, tror jag bestämt. Men samtidigt har det blåst ganska rejält, så det har faktiskt varit riktigt behagligt att vistas ute ändå. 


Trädgårdsbutiken är liten, men med mycket fint att titta på både inomhus och utomhus. Jag köpte med mig en curryplanta (som liknar en silvrig rosmarin och verkligen doftar curry!) och tre bedårande fina aklejor vid namn 'Rose Barlow'. Någon bild på det blev det inte idag, men jag lovar att visa dem en annan dag. 


Vi åt nationaldagsbakelser på den soliga gårdsplanen utanför caféet och provade oss igenom flera olika sorters alkoholfria drycker från musteriet. Sorten på bilden fanns i tre olika varianter, som alla innehöll chili, och det rev verkligen till i halsen kan jag säga. Jag gillar dock Kiviks lemonader bättre och köpte med mig två flak hem: Jordgubb/mynta och päron/ingefära. Mycket läskande i sommarvärmen.


Både trädgårdsbutiken, caféet och gårdsbutiken är inrymda i gamla stallbyggnader. Tänk att man kostade på kreaturen så fina fönster förr i tiden!


Den aquagröna färg på de grovputsade väggarna i trädgårdsbutiken var magiskt vacker. Fast den fanns nog inte på kornas tid, hihi!


Till och med ingången till toaletten var fin, hihi!


Sen rullade vi vidare mot nästa anhalt på vår hemliga tur, men den får förbli hemlig tills imorgon. Härlig cliff hanger, va? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!