söndag 23 juni 2019

Sommarsöndag

Söndagsmorgonen började med ett besök i nattlinne ner till köksträdgården, där jag plockade solmogna jordgubbar att ha på frukostfilen. Det är verkligen ett jordgubbsår hos oss i år! Lyxigt så det förslår. 


Eftersom vi är med hyrbil igen, tog maken och jag oss en liten söndagstur på förmiddagen. Vi besökte tre loppisställen i närheten och käkade medhavda ost- och kalkonmackor och kalla köttbullar i en kohage. Sen åkte vi hem igen. En lagom runda. Korgen på bilden blev dagens enda loppisfynd. Jag sa till maken att jag nog har kommit av mig, hihi!


Resten av dagen har jag tillbringat utomhus i min trädgård. Jag har grejat lite här och där, men det har varit så himla varmt, så större delen av tiden har jag faktiskt suttit under parasollet på uteplatsen och druckit lemonad och läst en tidning. Hissanordningen på parasollet krånglar, så jag får inte upp det hela vägen, men det fyller sin funktion ändå. 


På eftermiddagen bevakade jag en nätauktion på två små griskultingar i gjutjärn. Utropspriset var på 800 kronor, men slutpriset landade på 4600 kronor och det kändes ju lite väl blodigt. (Betänk också att det tillkommer 25% i slagavgift + 300 kronor i frakt på det.) Men grattis till dig som vann auktionen; grisarna är verkligen charmiga som attan!

Bildkälla

Sen kliade det lite i mina stillebenfingrar, så jag grejade ihop ett litet sådant på och runt symaskinsbordet på södersidan. Det blev en samling udda krukor med innehåll som står på tillväxt; bland annat en Bonica-ros som jag hade i en pallkrage. Rosenvialen har inte fått något klätterstöd i år, så den kryper fram längs marken istället. Fast det är ju lite läckert det med. 


Ikväll vattnade jag i köksträdgården, där jorden i pallkragarna hade torkat ut rejält efter den senaste tidens sol och vind. Jag fick kratta upp den hårda skorpan på ytan, innan vattnet kunde hitta ner till rötterna. Jämfört med förra sommaren har jag ändå behövt vattna ovanligt lite i år, fast nu verkar det som om vi har en riktigt varm och torr 10-dygnsperiod framför oss. Jag gissar att slangen får komma ut fler gånger den här veckan...

2 kommentarer:

 1. De grisene var jo bare fantastisk fine. Ble i godt humør av å se på dem. Ja de som fikk dem med seg hjem var heldige. Fortsatt god sommer hilsen Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var de helt bedårande!
   En skön sommar önskar jag dig också!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!