lördag 22 juni 2019

Midsommar på Solhäll

Det känns smått overkligt, men det var ju faktiskt midsommarafton igår. Redan. Hur kan det vara mitt i sommaren, när det känns som att den alldeles precis har börjat. Igår sammanföll midsommarafton dessutom med det riktiga sommarsolståndet. Därmed var midsommarafton år 2019:s längsta dag, vilket i och för sig var väldans trevligt. Klockan 17.54 firade vi lite extra.

DSC_0036.jpg (1127×1600)

Vi hängde på Solhäll tillsammans med ett gäng vänner, precis som alla andra midsommaraftnar. Jag älskar vår totalt avslappnade tradition, som bygger på att man kommer om man vill och när man vill, äter vad man vill, dricker om man vill, sover middag i soffan om man vill, drar igång grillen på kvällen om man vill, spelar spel i gröna rummet om man vill, åker hem på kvällen om man vill och när man vill eller sover över om man vill. Spontanfirande, med andra ord. Otvunget och härligt!


En sak som är säker är iallafall att vi ÄTER. Typ hela tiden faktiskt, hihi! Det börjar med sillunch, fast vissa av oss ersätter sillen med köttbullar. Det smakar också mums med nypotatis, gräddfil och gräslök. Vi dukar alltid upp en liten knytisbuffé i köket, och igår hade vi tur med vädret och kunde ta med tallrikarna och sitta utomhus.


Senare på eftermiddagen blir det alltid fika, med den godaste tårtan av alla: M:s goda jordgubbstårta med dulche leche (karamelliserad kondenserad mjölk) och botten av digestivekex och smör. Mums! (Går  dessutom att göra helt glutenfri, om man vill.) Man äter alltid lite mer än vad man borde. På kvällen drar vi igång grillen och hinner äta en gång till, haha!


Nu har vi just vinkat av våra fyra nattgäster (varav tre övernattade nere i stugan), och nu väntar en stillsam midsommardag helt utan planer. Kylen är full av goda matrester och i skafferiet ligger det en bortglömd (bortgömd) chipspåse. Dessutom är det riktigt härligt somrigt väder, och jag har fått en ny trädgårdstidning i brevlådan. En midsommardag helt i min smak.

2 kommentarer:

  1. Men så härligt! PRECIS så ska det vara...
    Härligt inlägg och ha en fortsatt skön helg nu :)
    KRAM Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!