söndag 9 juni 2019

Söndag på Solhäll

Idag har det varit perfekt jobba-i-trädgården-väder. Lite molnigt, lagom temperatur och två korta små regnskurar, som råkade sammanfalla med lunchpaus och kaffepaus. (Det kan man kalla bra tajming!) Jag klippte gräset på förmiddagen, och kunde sedan gå omkring och bara njuta av den där välpolerade känslan som alltid infinner sig i trädgården efteråt. När gräset är högt brukar jag ha en uppsamlare på gräsklipparen, men den här gången var gräset inte så högt, så jag körde utan. Det gick onekligen lite snabbare, när jag inte behövde springa och tömma hela tiden. Dessutom gödslar gräset sig själv, om man låter klippet ligga kvar. 


Det händer nya saker i trädgården varje dag. Nu har paradisbuskarna börjat blomma, och plymspirean är också på gång att slå ut ordentligt vilken dag som helst. I armeringsnätet mot äppelträdet har en klematis påbörjat sin klättring upp. På det lilla fågelboet i halm (som nästan ser ut som ett hängande getingbo på bilden) har taket blåst sönder i vinter, men jag ska nog försöka laga det.


När gräsklippningen var klar, fick vi finbesök av en gröngöling, som sprätte runt längs kanten på uteplatsen och smaskade i sig småkryp. Denna stilliga herre var minsann här i förra veckan också. Käket är nog bra här, hihi!


Jag började rensa upp lite längs buskaget i söder, där det lätt växer igen. Det här buskaget består av en salig blandning av både syren, schersmin, hassel och självsådda lönnar, som gärna vill bre ut sig ohämmat både på höjden och bredden. Nu klippte jag ner lite grann bakom den japanska lönnen, som verkligen har växt till sig. Sen kantskar jag lite grann längs gräsmattan, vilket också var välbehövligt. 


Hörnan mot rostornet är lite av ett problemområde, eftersom de höga buskarna gör att det blir ganska mörkt här. Jag skulle vilja ta bort mer av gräsmattan och runda av hörnet lite mer. Det skulle också göra ganska mycket för "rondellkänslan" runt uteplatsen. Kanske det blir ett av sommarens många projekt. Jag vill iallafall inte göra någon större rokad här förrän pionerna har blommat. 


Framåt 17-snåret drog maken igång bastun. Ett ypperligt sätt att rensa porerna rejält på en skitig trädgårdstant, hihi! Jag drog ner trädgårdsslangen och kopplade på uteduschen. Så ljuvligt att gå direkt ut från bastun och svalka sig under det strilande vattnet! I väntan på en mer permanent duschhörna, ställer jag ut skärmväggen från IKEA. Tillsammans med den grönskande omgivingen fungerar den bra som insynsskydd.


Ser ni "snön" på marken? Det är snöbollsbusken som släpper sina kronblad. När jag klippte gräset imorse, kändes det nästan som att jag plogade snö, hihi!


Och så var ännu en långhelg till ända. Det har nästan hunnit infinna sig lite semesterkänsla de här dagarna, så det känns nästan lite konstigt att man ska gå och jobba imorgon. Dessutom har vi ju en hel arbetsvecka framför oss den här gången, och det har man ju nästan glömt bort hur det känns. Men inte mig emot, för jag har ett fantastiskt trevligt jobb. Och trädgården finns ju kvar och väntar på mig när jag kommer hem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!