lördag 8 juni 2019

När det regnar

I förmiddags föll det ett rejält regn här, med lite åska mullrandes i bakgrunden. Det var verkligen välbehövliga droppar, efter de senaste dagarna med högsommartemperatur i kombination med ganska starka vindar. När det regnar känns det som om trädgården blir grönare och frodigare rakt framför ögonen på en. När det är fint väder har jag alltid så svårt att sitta stilla, men nu var det riktigt skönt att  få ligga på soffan en stund och bläddra i två nya trädgårdstidningar. 


Nu blommar irisen nere vid snäckdammen. Två rejäla ruggar är det, men det var visst bara den vänstra som fastnade på bild den här gången. Snöbollsbusken i bakgrunden håller snart på att blomma över. Efter regnet ser det nästan ut som om det har snöat på marken.


Sen bröt solen igenom och det blev fint väder igen. Duracellkaninen i mig vaknade till liv och började greja i köksträdgården. Nu är tomaterna utplanterade i pallkragar, och fjolårets dahliaknölar har äntligen fått komma ner i jorden. De hade långa bleka "groddar" på sig, så det verkar ju vara liv i dem iallafall. Och jag lyckades skita ner mig från topp till tå, som vanligt. Dags att hoppa i duschen, med andra ord. 

1 kommentar:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!