torsdag 13 juni 2019

Trädgårdens absoluta drottning

Så blommar trädgårdens absoluta drottning: Austin-rosen 'Constance Spry'. De veckor hon hedrar oss med sin närvaro, tänker jag alltid att en ros inte kan bli vackrare än så här. Så frisk, så frodig, så väldoftande, så förförande ljuvlig!


'Constance Spry' var David Austins allra första ros. Han lanserade den 1961, och det är en korsning av gallicarosen 'Belle Isis' och tehybriden 'Dainty Maid'. Tänk att han fick till en sådan fullträff på första försöket! Att han ens besvärade sig med att fortsätta efter det, hihi!


Verklighetens Constance Spry var en känd engelsk florist. Om henne har jag bloggat tidigare, och det inlägget kan ni läsa om ni klickar HÄR.


Från början var 'Constance Spry' visst tänkt som en buskros, men bevisligen fungerar hon lika bra som klätterros. Hos mig klättrar hon på en rosbåge i svart stål. 


Det här är tyvärr ingen remonterande ros, så man får passa på att njuta de veckor hon blommar. Men då njuter man onekligen desto mer!

1 kommentar:

  1. Håller med, hon är verkligen en drottning! SÅ ljuvlig på alla sätt! Själv tar jag ju semester efter henne..;) Men min har blivit så stor nu, måste binda ihop henne lite tror jag, men lite taggig är hon ju så det är lite vanskligt... Men vill ju inte att den skall brytas sönder..
    Ha det fint och njut!
    Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!