tisdag 4 juni 2019

Utedusch och badtunna

I söndags fick uteduschen komma ut för första gången i år. Den är användbar både när bloggerskan har skitat ner sig i trädgården, när vädret är varmt och när vi bastar inne i stugan, och i söndags inträffade faktiskt allt det där samtidigt. Det kan ju låta helt koko att basta när det är så varmt ute, men kroppens eget värmesystem kyls faktiskt ner rejält efteråt, och då kan man gå och vara sval och skön resten av kvällen. Några vetenskapliga belägg för detta har vi inte (tror jag), men ibland får empirismen räcka som bevis. 


I djungeln bakom duschen (som ligger på södersidan av stugan) ska vi röja upp i sommar och fixa en liten gruslagd "innergård", där vi kan göra en mer permanent duschhörna. Buskarnas grönska skyddar ganska bra mot insyn om sommaren, men vintertid skulle vi behöva något som skärmar av lite grann. Ett litet plank skulle kunna vara en lösning. Maken drömmer också om att skaffa en kallbadtunna från Nordkapp och ställa här. Den har två inbyggda sittplatser i ändarna och går att beställa med lock och en liten trätrappa, så att man lätt kan komma i och ur. 

Bildkälla: Nordkapp


Vi får väl se vad vi hittar på, men det står iallafall som en av punkterna på semesterprojektlistan. Kanske rentav överst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!