fredag 12 juli 2019

Före och efter grävning

Efter att ha övervägt att ta in professionell grävhjälp, eller åtminstone hyra en jordfräs, bestämde maken och jag oss för att gräva ut södersidan av stugan för hand. Jorden här är trots allt ganska "snällgrävd", och det där med att vänta är ju inte riktigt vår grej. Vi jobbade tre timmar igår och två timmar på förmiddagen idag. Maken grävde och vände upp de översta decimetrarna jord, och jag rensade bort rötter och ogräs. Vips, så var vi klara! Det gick ovanligt smärtfritt, får jag säga. 


Före- och efter-bilder är ju alltid kul, så varför inte ta en liten titt på hur det såg ut innan? Bilden här nedanför visar hur det såg ut i fredags, efter att vi hade gått loss med sekatör och såg och klippt ner massor på både höjden och bredden. 


Innan det såg den här delen av tomten mest ut som en grön djungel, med ogräs av olika slag och högar av puts och murbruk här och där. Mysigt på sätt och vis, men en himla massa kvadratmeter till ingen nytta alls. Nu får vi en hel innergård att göra något fint av!


"Det är inte alltid som förebilden är vackrare än efterbilden," skrev Gunilla med bloggen Rosor och Ruinerefter att hon också hade gått loss med sekatören häromdagen. Så är det nog här också, men vänta ni bara tills "efter efter-bilden" kommer om några veckor!


Nästa steg i vårt lilla sommarprojekt blir att förbereda för planket, som ska upp på tre sidor. Vi har redan inhandlat jordankare (vi håller tummarna för att det räcker med det, så att vi slipper extra krångel med att gräva för betongplintar.) och stolpar, men vi väntar med det arbetet till imorgon. Kroppen behöver ju faktiskt lite semester mellan varven. Och knoppen också, för den delen. Det där med att räkna ut avstånd och materialåtgång är inte riktigt min forte. Tur att jag är gift med en mattelärare!

2 kommentarer:

 1. Men se där, där kom jag med på ett hörn ;)
  Vad roligt att få en helt ny plätt att göra något roligt av, det här kommer att bli jättefint om ett tag, det är jag övertygad om!

  Trevlig helg!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, ja jag fnissade när jag läste ditt inlägg och kände verkligen igen mig!
   Trevlig helg till dig också!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!