onsdag 24 juli 2019

Planket är på plats!

Samma dag som värmeböljan drog in över södra Sverige, så hade vi planerat in att skruva upp planktrallen. Brädorna hämtade vi tillsågade och klara på bygghandeln imorse, och sen anslöt eminent bygghjälp i form av min far och hejaklack i form av min mor. Löjligt varmt var det onekligen, men som tur var drog det in lite moln som dämpade det värsta gassandet. Efter lite klurande med den första sektionen fick in schvunget riktigt bra, och voilà! Nu står hela planket klart, och det blev så himla bra! 


Maken hade räknat ut exakt hur många tillsågade plankor det skulle gå åt, och det stämde på pricken.: 128 stycken. Så här glada var min far och jag när den sista plankan kom på plats på eftermiddagen. Heja oss, så bra jobbat!


Nu ser det så mysigt ut, när man går in genom rosportalen. Vad väntar där bakom hörnet på planket? Inte så mycket än så länge, men nu kan vi börja inreda. Eller heter det "utreda" när man inreder utomhus?


Det blev en riktigt stor innergård, så nu har vi hur mycket plats som helst att inreda vårt ute-spa. Kallbadtunnan är beställd, men kommer väl inte än på några veckor. Vi ställde iallafall dit duschen lite provisoriskt, för att det inte skulle se så tomt ut. Vi ska koppla in en slang, som vi sedan drar ut på baksidan av planket och genom buskaget bakom. 


Gott om plats för ett bord och några stolar finns det också. Det får vi leta efter på loppisarna framöver. Lite gröna planteringar behövs absolut också, för att mjuka upp träet och gruset. Min lilla bambuplanta får göra jobbet ensam så länge. Den ser onekligen lite fjuttig ut, men den kämpar på!


Tusen tack för hjälpen, pappa! Det här blev verkligen bättre än vi kunnat hoppas på. 

3 kommentarer:

 1. Blev ju jättebra - och vilken lyx med ett ute-SPA !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Åh, så fint! Och tummen upp för horisontella ribbor!:D Håller på att bli skogstokig på alla plank och staket med vertikala ribbor som poppar upp i vårt närområde, har så svårt för dem...

  SvaraRadera
 3. Fick visst hjärnsläpp... menar naturligtvis tvärtom! Tummen upp för vertikala brädor! :D

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!