lördag 24 augusti 2019

Den stora trädgårdsfesten 2019

Redan strax efter 10 i förmiddags svängde jag in på parkeringen vid Sofiero slott, och strax därefter anslöt mina två glada Malmö-väninnor. Det var ju nämligen dags för 2019 års upplaga av Den stora trädgårdsfesten! Även vädret var på gott humör och bjöd på högsommartemperatur och strålande sol från en klarblå himmel. Det där med strålande sol är inget vidare för fotografering, men här kommer iallafall ett litet bildsvep. 


Temat för årets idéträdgårdar var uppenbarligen återvinning. Det planterades i gammalt loppisporslin och i gamla loppismöbler av olika slag, och tjejerna på OdlingsTV hade förvandlat en gammal husvagn från 1973 (inhandlad på Blocket) till ett rullande växthus. Ett smart sätt att frakta alla sina frösådder till sommarstugan! Den här gamla bilen tillhörde också ett av de charmigare inslagen. 


Är det Bosse Bildoktorn som ligger där under? 


Klart man ska ha en rökmaskin och en gul badanka i sin trädgårdsdamm!


Och har man ingen stor damm, så kan man ha en miniatyrbadanka i en tekopp. Det blir ett fint litet bad för insekter och små småfåglar. 


Om trädgårdsstolarna har rostat sönder, kan man använda dem som piedestaler istället. Smart sätt att använda  den gamla sitsen som hylla!


Om man vågar ta ut svängarna rejält, så kan man leta efter smådockor på loppis och göra moderna varianter av "garden fairies", som man sedan hänger lite här och där. Kitschigt så det förslår, men rätt kul.


På gräsplanen framför slottet hade det dukats upp en diger buffé av trädgårdsinspiration, både bildligt och bokstavligt talat. Snacka om centerpiece!


Att till och med hitta ett vackert uppdukat bord ute i dammen, kändes helt rimligt i värmen. Så vackert!


När vi kände oss färdiginspirerade av idéträdgårdarna, så strosade vi runt jättelänge i Sofieros ordinarie trädgårdar. Det är så himla vackert överallt, och vi blev kvar ända till klockan 16. Fler bilder från Sofiero blir det alldeles säkert en annan dag. Kanske redan imorgon...

1 kommentar:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!