måndag 26 augusti 2019

Ingen odlare precis

När det gäller trädgård, skulle jag absolut inte kalla mig själv för odlare, Jag är nog mer en "trädgårdsscenograf", om det finns något som heter så. Sommaren 2019 har jag nästan inte odlat någonting ätbart mer än tomater, men av den varan har det å andra sidan blivit desto mer. Utöver i tre pallkragar har jag hela växthuset fullt av tomatplantor. 


Jag gick som bäst och undrade varför tomaterna i växthuset inte ville mogna någon gång, när min sommarlovsledige make erkände att det hade de visst gjort. Under flera veckor. Och hamnat rakt ner i magen på honom.Tur att han har börjat jobba nu, hihi! Chilifrukterna vågade han iallafall inte ge sig på. Dem tänker jag försöka torka och göra chili flakes av, men i övrigt är vi inte några storkonsumenter av chili här hemma. 


Jag erkänner att jag mest har haft min enda chiliplanta för den vackra blomningens skull. Exakt vilken sort detta är förtäljer inte historien, men nog skulle det kunna vara en 'Vampire'?


I växthuset satte jag även en köpt planta djungelgurka för första gången, men det är inget jag känner att jag behöver upprepa kommande somrar. De små frukterna är väldigt vackra att titta på, men ganska träiga och beska i smaken, om man inte plockar dem medan de är pyttesmå. Ganska intetsägande, får jag nog säga. 


Maken fick en paprikaplanta när han fyllde år, och den står också inne i växthuset. Den har fyra stora gröna paprikor på grenarna, så nu väntar vi bara på att de ska bli röda, innan vi skördar dem. Köttfärsfyllda paprikor är för övrigt min bästa grönsak, hihi! 

1 kommentar:

  1. Härlig skörd du har fått! Jag har fått en dålig skörd av tomater i år men så står de ute också, de vill nog ha ett varmt växthus istället :)
    Önskar dig en fortsatt glad vecka...
    Kram Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!