onsdag 14 augusti 2019

Jugendkruka med fat

Den stora gröna jugendkrukan (eller ytterfoder som det också kallas) med fat, som jag ropade in på auktionen i Barkhult, har nu hittat sin plats på piedestalen i röda rummet. Kraftigt grönt mot rött kan ju låta helt galet, men det funkar faktiskt riktigt bra. Det där med kontrastfärger, ni vet. 


Dessutom är timmerväggen framtagen in mot hallen på framsidan, och att grönt mot trä är helt smashing är ju inte precis någon nyhet. 


Fatet och krukan hör egentligen inte ihop. Undertill på krukan står det "NS", vilket jag tolkar som Nittsjö, medan fatet kommer från Gustavsberg. I ärlighetens namn är fatet snyggare än krukan; kanten med eklöv och ekollon är verkligen jättefin. Jag spanade just lite på avslutade Tradera-auktioner och hittade ett likadant fat, som såldes för 556 kronor så sent som i juli i år. Galet dyrt... Och väldigt långt ifrån vad jag fick ge för både krukan och fatet sammanlagt. 


Ofattbart att det redan är torsdag imorgon. En och en halv vecka efter semesterns slut är jag redan inne i vardagslunken. Och det är faktiskt riktigt skönt det med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!