måndag 5 augusti 2019

Känslan i augusti

Jojo, jag överlevde den första dagen tillbaka på jobbet. Det var till och med riktigt trevligt att få damma av hjärnkontoret igen. Dessutom klarade jag att komma ihåg lösenordet till min dator på bara tre försök. Fast det allra bästa med att jobba i augusti är känslan när man får strosa runt i sin trädgård när man kommer hem igen.


Efter gårdagskvällens myckna regnande, kunde jag tömma regntunnan i mina vattenkannor och vattna i växthuset. Det ljumma vattnet håller perfekt temperatur för känsliga rötter. 


I växthuset passar jag på att plocka mängder av djungelgurka. I ärlighetens namn är de lite menlösa i smaken (det smakar... gurka), men de är fina som små karameller att titta på iallafall. 


Tomatplantorna är också på gång. Sedan den här bilden togs är grenarna nu fulla med tomater, som snart är redo att mumsas. För att inte tala om ute i pallkragarna. Det är faktiskt inte så himla stor skillnad mellan tomatodling inomhus och utomhus hemma hos mig.


Jag hittade en liten plåtmus i kryddlandet. Den hade jag glömt att jag hade, men den är ju så söt, så nu får den stå vid kökstrappan och hänga istället. Trappan har för övrigt fått sig en omgång av högtryckstvätten medan jag var på jobbet idag, så nu är den renare än ren. 


Så snabbt man kommer in i sina vardagsrutiner efter semestern, ändå. Jag är till exempel redan kvällstrött, hihi! Tur att det bara är skräp på TV, så att man får gå och lägga sig tidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!