söndag 4 augusti 2019

Café au lait och lite vemod

Så har den slagit ut. Dahlian Café au lait. Och jag förstår hajpen. Varför var och varannan blogg och vart och vartannat Instagramkonto de senaste åren har handlat om just den här blomman. Den är ju verkligen makalöst maffig!


Men av det tre knölarna jag klickade hem från Zetas tidigare i våras har bara en tagit sig. Av de andra två "bidde" det ingenting. Vad gjorde jag för fel? Jag planterade dem ju efter konstens alla regler. 


Jag får njuta desto mer av den tredje. Än så länge är det bara en blomma, men flertalet andra knoppar lovar en likaledes ljuv fortsättning. För tillfället förgyller den tillvaron nere på vår nya innergård, tillsammans med sållet vi köpte på auktionen i torsdags. Det och några gamla korgar gör sig fint mot planket. 


Nu regnar det ute. Jag har just bastat ut fem veckors lagrad "semestersunk" och börjar så smått ställa in hjärnan på att det börjar bli dags att vakna nu. Imorgon ringer klockan 06.00 och det är dags att gå upp och bege sig till jobbet. Nog känns det lite vemodigt att ledigheten är över ändå...

3 kommentarer:

 1. Väldigt läcker var den dahlian! Kanske man skulle våga sig på en dahlia nästa år...
  Ja, visst är det allt lite vemodigt när semestern är slut, man vänjer sig lätt vid sån där ledighet minsann... ;) Men ni har verkligen hunnit med mycket, vilket roligt projekt ni har haft, kul att "hitta" en plats till att få plantera på... ;)
  Ha det gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Dahlior behöver stora krukor har jag lärt mig med åren.../Lilla gummann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog stämmer det allt. Jag har planterat min i en stor murarhink, men den är så ful, så jag "gömmer" den i en gammal lövkorg. :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!