torsdag 29 augusti 2019

Livskvalitet med stort "L"

Hur avslutar man en varm sensommardag på bästa sätt? Med ett avkopplande bastubad! "Galningar!" tänker nog många nu, men det är faktiskt vansinnigt skönt att basta även i varmt väder. Det gör något med kroppstemperaturen, så att man blir härligt sval efteråt. Från början var det egentligen maken som var den stora bastuälskaren av oss två, men nu älskar jag den där tvagningsritualen minst lika mycket som han.  


För en liten ritual är precis vad det är. Vi tar med oss varsin öl, bastar i flera omgångar och sitter på lavarna och småpratar om ditten och datten. Mellan varven går vi ut och svalkar av oss i duschen vid planket. Det är nästan något meditativt över allt det där. Absolut livskvalitet med stort "L".


Efter duschen sitter vi alltid en stund på bänken utanför stugan och bara gottar oss, innan vi går in i bastun igen. Sitter där och känner oss så himla nöjda med allt vi har hunnit ställa iordning runt stugan den här sommaren, som vi har drömt om att göra ända sedan den dagen i december 2017, då grunden blev gjuten. 


Sen, när maken går in i förväg för att duscha av sig på riktigt i badrummet, blir jag alltid sittande en stund extra i kvällssolen på den där bänken. Och i det ögonblicket känner jag mig så himla rik. 

2 kommentarer:

  1. Låter underbarn! Så fint ni har gjort det!

    SvaraRadera
  2. Låter helt underbart - vilken rikedom !!
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!